Retkileivät
Retkileipä on helppo kuljettaa ja siisti syödä, koska päälliset on leivottu leivän sisälle. Leivässä maistuvat savulohi, muna, juusto ja seesaminsiemenet.

Tämä eväsleipä on helppo kuljettaa ja siisti syödä, koska päälliset on leivottu leivän sisälle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Retkileivät
8 kpl
Taikina
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl vehnänleseitä
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 25 g voita
Täyte
- 100 g kylmäsavulohiviipaleita
- 2 kypsää munaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mausta suolalla. Lisää leseet ja anna turvota hetki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Alusta jauhot ja pehmeä voi joukkoon. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Kohota peitettynä.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele noin teelautasen kokoisiksi.
Suikaloi lohiviipaleet ja viipaloi munat. Jaa täytteet taikinapohjien keskelle kerroksittain. Nostele reunat täytteen yli ja nipistele sauma hyvin kiinni. Laita leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Kohota ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Voit voidella leivät ennen paistamista munalla tai piimällä ja ripotella pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa11:30
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen08:56
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”07:00 Tilaajalle
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017