Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Retkileivät

Retkileipä on helppo kuljettaa ja siisti syödä, koska päälliset on leivottu leivän sisälle. Leivässä maistuvat savulohi, muna, juusto ja seesaminsiemenet.
Tämä eväsleipä on helppo kuljettaa ja siisti syödä, koska päälliset on leivottu leivän sisälle.
Tämä eväsleipä on helppo kuljettaa ja siisti syödä, koska päälliset on leivottu leivän sisälle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Retkileivät

8 kpl

Taikina

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 25 g voita

Täyte

  • 100 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 2 kypsää munaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mausta suolalla. Lisää leseet ja anna turvota hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Alusta jauhot ja pehmeä voi joukkoon. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Kohota peitettynä.

Jaa kohonnut taikina 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele noin teelautasen kokoisiksi.

Suikaloi lohiviipaleet ja viipaloi munat. Jaa täytteet taikinapohjien keskelle kerroksittain. Nostele reunat täytteen yli ja nipistele sauma hyvin kiinni. Laita leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Kohota ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Voit voidella leivät ennen paistamista munalla tai piimällä ja ripotella pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.