Lihattomat peruna-sienipihvit airfryerilla
Rapeapintaiset pihvit onnistuvat hyvin myös airfryerilla.
Herkulliset peruna-sienipihvit valmistuvat kypsistä perunoista, kikherneistä ja säilötyistä rouskuista. Jos käytät suolattuja rouskuja, niin lisää muuta suolaa maltillisesti. Kuva: Sanne KatainenPeruna-sienipihvit airfryerilla
4 annosta
- Ainekset
- 3–4 (noin 250 g) keitettyä perunaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 200 g esikäsiteltyjä, säilöttyjä rouskuja (pakaste tai suolattu)
- ½ dl maitoa
- 2 rkl juoksevaa margariinia
- (1 tl suolaa)
- ¼ tl mustapippuria
- Pinnalle
- seesaminsiemeniä
- Lisäksi
- voinokareita
Valmistus
Jos käytät suolattuja rouskuja, niin aloita liottamalla niitä tarpeellinen aika. Sulata pakastetut rouskut.
Nosta monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon kuoritut perunat, valutetut kikherneet ja esikäsitellyt sienet. Lisää muut aineet. Jos käytät suolattuja rouskuja, niin lisää suolaa hyvin varovasti. Käynnistä kone, kunnes massa on sopivaa.
Muotoile massasta pihvejä ja kääntele pihvit seesaminsiemenissä. Nosta pihvejä airfryerin ritilälle vieri viereen. Kypsennä 180 asteessa noin 5 minuuttia. Lisää jokaisen pihvin päälle nokare voita ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Toista, kunnes kaikki pihvit on kypsennetty.
Tarjoa rouskupihvit sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla maustetun kermaviilikastikkeen sekä raikkaan salaatin kanssa. Pihvit sopivat myös liha- tai kalaruoan lisukkeeksi.
Vinkki: Voit kypsentää pihvit myös rasvassa pannulla paistaen, tai 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
