Kinkun kuorrutus
Kinkulla, pikkukinkkuna tai isona luullisena, on kunniapaikka jouluaterialla. Ruistaikinatähdet ja tuore salvia tuovat väriä ja makua perinteiseen kinkkuun.
Ruistaikinatähdet ja tuore salvia tuovat väriä ja makua perinteiseen kinkkuun. Kuva: Jaana KankaanpääKinkun kuorrutus
Ainekset
- 1 dl dijonin sinappia (sinapinsiemenillä)
- 2–3 rkl hunajaa
- ruiskorppujauhoja
- pakasteruistaikinaa
- tuoretta salviaa
Valmistusohje
Sivele pinta hunaja-sinappiseoksella ja ripota päälle ohut kerros korppujauhoja.
Sulata ruistaikina ja kauli ohueksi. Ota piparimuotilla kuvioita ja paina ne kinkun pintaan.
Kuorruta 250 asteessa kauniin ruskeaksi. Koristeeksi ja mausteeksi sopii tuore salvia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
