Hyvinvointi, nautinto ja kotoisuus yhdistyvät elintarvikekisan kärjessä
Elintarviketeollisuusliiton järjestämän vuoden Suomalainen elintarvike 2015 -kilpailun viisi finalistia on valittu.Vuoden suomalainen elintarvike 2015 -kilpailun finaalissa ovat mukana Fazer Alku Sadonkorjuupuuro, Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä, Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja, L’Uomu Nokka Rottinkirinta luomubroilerin rinta maustamaton ja Roberts Berrie Mustikka.
”Finaaliin valitut tuotteet ovat ruokailun trendien ytimessä ja niissä yhdistyvät sekä hyvinvointi että nautinto. Lisäksi ne tuntuvat kotoisilta ja niissä on helposti lähestyttäviä arvoja”, vuoden suomalainen elintarvike 2015 -esikarsintaraadin puheenjohtaja Sara La Fountain kertoo.
Raati luonnehti finalistituotteita myös ajanmukaisiksi ja erilaisia vaihtoehtoja tarjoaviksi. Perinteisiä tuotteita on uudistettu vastaamaan nykytrendejä. Huomio kiinnittyi lisäksi hienosti toteutettuihin pakkauksiin, joilla on kaikissa tuotteissa iso rooli.
Vuoden suomalainen elintarvike 2015 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä netissä tänään keskiviikkona alkaneessa yleisöäänestyksessä. Äänestysaika päättyy 17. huhtikuuta. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 5. toukokuuta.
Vuoden suomalainen elintarvike 2015 -raadissa olivat mukana Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg sekä puheenjohtajana toiminut kokki Sara La Fountain.
Finalistit valinneen raadin tehtävänä oli arvioida tuotteiden aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

