Lihaton mureke
Lihankorvikkeista, kuten mifusta, voi valmistaa lihattoman murekemassan, jonka sidosaineena toimii keitetty peruna, porkkana ja korppujauhot. Jos rakenne tuntuu liian krouvilta, massan voi jauhaa monitoimikoneella sosemaisemmaksi. Kastikkeeksi sopii tomaattisalsa.
Lihaton murekevaihtoehto tarjoillaan härkäpapu-kauralisäkkeen ja tomaattisalsan kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääLihaton mureke
6 annosta
Ainekset
- 1 peruna
- 2 (150 g) porkkanaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl kasvisten keitinlientä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni chili
- 1 sipuli
- 1 rkl voita tai öljyä
- 300 g texmex-mifua
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 rkl paprikajauhetta
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1 kevätsipulin varsi
Lisäksi
- kaura-härkäpapurouhetta
Tomaattisalsa
- 2 (300 g) tomaattia
- 2 kevätsipulin vartta
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Keitä peruna ja porkkanat kuorittuina kypsiksi. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chilipalko. Kuullota pannulla öljyssä hetki ja lisää mifu. Ruskista kevyesti.
Soseuta kypsät kasvikset, sipulit sekä mifu monitoimikoneella. Lisää korppujauho ja kasvisten keitinlientä sekä munat ja mausteet joukkoon. Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia.
Voitele ja korppujauhota pitkulainen leipävuoka. Laita kerros seosta vuokaan. Ripottele päälle noin puolet korianterista hienonnettuna ja ohuiksi renkaiksi leikattu kevätsipuli. Lusikoi loppu murekeseos päälle. Paista 200 asteessa kypsäksi, noin tunti. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Keitä lisäksi kaura-härkäpapurouhetta. Pilko salsaan tomaatit, hienonna kevätsipuli ja loppu korianteri. Sekoita ja mausta pippurirouheella ja suolalla. Tarjoa murekkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
