Söin täällä: Tenojoen varressa ruoka ei kalpene maisemille
Ravintola Deatnu Utsjoella oli ällistyttävä yllätys ja pelkästään positiivisesti.Hirsirakenteisen mutta modernin ravintolan ikkunasta ja terassilta avautuu upea maisema Tenojoelle. Deatnu tarkoittaa Tenoa saameksi.
Ruoka ei kalpene maisemalle.
Kuvaaja Saara Lavi sai eteensä nyhtöhirveä sieni-punaviinikastikkeella ja lisukkeina lohkoperunoita ja kasviksia.
Saara kehui pitkään kypsytettyä, nyhdettyä ja prässättyä hirveä ”suussasulavaksi”. Kasviksia hän kuvaili ihanan suolaisiksi.
Allekirjoittanut söi talon Aittihampurilaisen, jossa oli lihaisa poropihvi, kaunis sämpylä, cheddar-juustoa, punasipulia ja tuoreet kasvikset. Kylkiäisinä oli rapsakat lankkuperunat.
Burgeri oli makoisa, mutta toverin hirviannos tuotti hienoista annoskateutta.
Deatnussa on kauniit kattaukset ja ystävällinen palvelu. Ravintolapäällikkö osasi kertoa hyvin raaka-aineista ja suositella ruuille hyvät juomat. Poronliha on lähituotantoa ja hirvi ravintolan omistajan ampumaa.
Ravintola käyttää mahdollisimman paljon lähiruokaa, kuten marjoja, sieniä ja riistaa.
Ravintola Deatnu, Ellintie 25, Utsjoki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


