Saarioinen selvitti: Vanhemmalle väelle maistuu kaurapuuro, nuoremmille riisipuuro
Suosikkipuuroissa on Saarioisten tutkimuksen mukaan alueellisia eroja.
Puuroa syödään ennen kaikkea terveellisyyden takia, mutta tärkeinä syinä Saarioisten kyselyssä mainittiin myös hyvä maku ja ravitsevuus sekä se, että puuro pitää nälän hyvin loitolla. Kuva: Jaana KankaanpääSaarioisten teettämän puurotutkimuksen mukaan neljä kymmenestä suomalaisesta syö puuroa päivittäin tai useita kertoja viikossa. Suosikkilistan kärjessä ovat kaura-, riisi- ja mannapuuro.
Puuroa syödään ennen kaikkea terveellisyyden takia, mutta tärkeinä syinä mainittiin myös hyvä maku ja ravitsevuus sekä se, että puuro pitää nälän hyvin loitolla.
”Puuroja syödään usein aamiaisella, mutta niitä nautitaan myös väli- ja iltapalana. Puurojen syöminen lounaalla on sekin lisääntynyt. Valmispuuro on helposti mukaan otettava, kevyt ja maukas herkku moneen tilanteeseen”, syömisen muutoksen johtaja Mirja Lonka Saarioisilta sanoo tiedotteessa.
Suosikkipuuroissa on Saarioisten tutkimuksen mukaan alueellisia eroja. Pohjois-Suomessa nimittäin syödään erityisen paljon riisi- ja kaurapuuroa. Eteläsuomalaiset taas syövät muita useammin mannapuuroa, ja neljän viljan puuro on puolestaan suosittua Itä-Suomessa.
Kaurapuuro on kaikenikäisten suosikkipuuro, ja sen suosio kasvaa iän myötä. Yli puolet vastanneista 50−75-vuotiaista mainitsi sen suosikkipuurokseen. Riisipuuro on puolestaan erityisesti nuoremman ikäpolven herkkua, sillä noin joka viides 18−49 -vuotiaista vastaajista kertoi riisipuuron yltävän suosikkipuurokseen.
Saarioisten puurotutkimus toteutettiin elokuussa 2018 internet-kyselynä. Siihen vastasi yli tuhat suomalaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
