Jauhemaksapihvit
Annos maksaruokaa sisältää runsaasti rautaa. Lihaan verrattuna maksa kypsyy nopeasti. Peruna pehmentää ja miedontaa maksan makua jauhemaksapihveissä.
Sekoita kirpeitä pakastepuolukoita makean puolukkahillon joukkoon ja nauti jauhemaksapihvien kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääJauhemaksapihvit
noin 15 kpl
Ainekset
- 1 pak (350 g) jauhettua maksaa
- 2 munaa
- 3 dl valmista perunasosetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl suolaa
- 2 tl meiramia
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 rkl siirappia
Valmistusohje
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Anna turvota hetki. Paista pihvit lettupannulla molemmin puolin kypsäksi.
Sekoita puolukkahilloon pakastepuolukoita ja tarjoa pihvien kanssa. Näiden kanssa maistuu annos perunasosetta tai pinaatilla maustettua perunasosetta sekä kaali-appelsiinisalaattia.
Vinkki
Valmiin perunasoseen tilalle voit laittaa desin perunasosejauhetta sekä 2 desilitraa täysmaitoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

