Mansikkahillo tuo kesän suosikkimaun talven keskelle - Katso myös vinkki mansikanperkeiden hyödyntämiseen
Mansikoita kannattaa kerätä tai ostaa kerralla niin paljon, että pakastuksen lisäksi marjoja riittää myös hilloon.
Mansikkahillo on täysosuma lettujen, pannukakkujen tai vaikkapa vaniljajäätelön kanssa. Kuva: Vesa LaitinenMansikkahillo
- Neljä pientä purkkia
- Ainekset
- 1 kg (noin 2 liltraa) mansikoita
- 6–8 dl sokeria tai
- 500 g hillosokeria ja 1/2 dl vettä
Valmistusohje
Pane peratut marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan.
Anna marjojen mehustua muutama tunti viileässä.
Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä.
Älä sekoita marjoja vaan ravistele kattilaa välillä, jottei hillo pala pohjaan. Kuori vaahto reikäkauhalla.
Tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan.
Sulje välittömästi.
Samaa ohjetta noudattaen voi valmistaa myös esimerkiksi vadelma-, mustikka-, juolukka- tai lakkahilloa.
Jos käytät hillosokeria
Kaada vesi marjojen joukkoon kattilaan ja kuumenna.
Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen.
Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu.
Keitä hilloa noin 10 minuuttia välillä ravistaen.
Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Tölkitä heti.
Hävikkivinkki: Perattujen mansikoiden kannoista saa maistuvaa mehua. Kaada kantojen päälle kaksinkertainen määrä kiehuvaa vettä. Kahteen litraan kantoja tarvitaan neljä litraa vettä. Jätä yön yli mehustumaan viileään paikaan. Siivilöi seuraavana päivänä ja lisää joukkoon sokeria ja sitruunamehua maun mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


