Feta-nokkosmunakas
Suomalaisten eniten käyttämä villivihannes on nokkonen, eikä syyttä, sillä se on satoisa ja ravintorikas. Nokkosta voi käyttää pinaatin tapaan kaikessa ruuanvalmistuksessa. Parhaimmillaan lehdet ja nuoret versot ovat toukokuussa, mutta satokautta voi jatkaa niittämällä kasvustoa, jolloin uusia versoja voi kerätä koko kesän. Älä kerää nokkosta teiden varsilta tai navettojen ja ulkokäymälöiden läheisyydestä.
Superhelppo feta-nokkosmunakas sopii villivihanneksiin vihkiytymättömänkin valmistettavaksi, sillä nokkosen tunnistaa jokainen ja miedosta mausta pitävät kaikki. Kuva: Jaana KankaanpääFeta-nokkosmunakas
6 annosta
Ainekset
- 1 l nokkosen nuoria versoja ja lehtiä
- 5 kananmunaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita
- 10 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa 3 litraa vettä ja 1 teelusikallinen suolaa. Puhdista nokkoset roskista ja huuhtele hyvin. Nosta nokkoset kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Valuta ja anna hetki jäähtyä. Siirrä nokkoset leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää nokkoset ja mausteet. Sekoita.
Sulata voi halkaisijaltaan noin 24 senttimetrin kokoisessa uuninkestävässä vuoassa. Kumoa vuokaan muna-nokkosseos. Murustele päälle fetajuusto ja viimeistele puolitetuilla tomaateilla. Kypsennä uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Tarjoa munakkaan kanssa salaattia. Munakas maistuu myös jääkaappikylmänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
