
Huonon äidin ja palkitun kokin yhteistyö maistuu Luston museoravintolassa – haukipihvi on mehevää ja sitä on lautasella runsaasti
Kuusijäätelö on nappi valinta metsämuseon ravintolan jälkiruuaksi.Huono äiti -tuotemerkin perustanut Sari Helin ja Vuoden keittiöpäällikkönä palkittu kokki Ilkka Lääveri ovat ottaneet Museoravintola Luston hoteisiinsa. He ovat kirjoittaaneet yhdessä myös Kokkauksia-keittokirjan kunnianosoituksena kotimaisille raaka-aineille. Yhteystyö on tuottanut varsin maistuvaa tulosta.
Museokierroksen päätteeksi lounaalla seurueemme sai alkuun kotijuustoa ja tomaattia kevään yrteillä ryyditettynä. Yksinkertaisen nautinnollista.
Tuoretta leipää tuli tyypilliseen tapaan ahmittua, mikä kadutti, kun pöytään kannettiin tuhti satsi haukipihvejä, voipohjaista kastiketta, perunamuusia ja hölskykurkkuja. Niin hyvää oli, ettei malttanut kesken jättää vaanivasta ähkystä huolimatta.
Jälkiruoka valuu tunnetusti eri mahaan, joten sille on aina tilaa. Herukkakakkusen päälle oli pyöräytetty kuusijäätelöä. Oikein sopiva valinta metsämuseon ravintolaan.
Ravintoloitsijoiden mukaan raaka-aineet tilataan mahdollisimman läheltä. Kalat esimerkiksi ovat Puruvedeltä. Myös punaiset lihat ja kana ovat aina kotimaisia.
Ravintolan tila on avara ja isoista ikkunoista kelpaa tiirailla Luston pihamaalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






