Hyvää Suomalaisen ruoan päivää! Juhlaa vietetään kuudetta kertaa
Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan oman maan makuja.
Suomalaista ruokaa voi juhlia kattamalla pöytään kotimaisista raaka-aineista valmistetun aterian. Kuva: Jaana KankaanpääSuomalaisen ruoan päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Juhlapäivää vietetään 4. syyskuuta.
Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Hyvää Suomesta -merkki, jota hallinnoi Ruokatieto. Mukana on yli 300 suomalaista ruoanvalmistajaa, joille merkki on myönnetty.
Juhlapäivän tarkoituksena on nostaa suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä esille. Lisäksi päivänä halutaan lisätä suomalaisten tietoisuutta ruoan alkuperästä.
Suomalaisen ruoan päivä haastaa mukaan niin yksittäisiä ihmisiä kuin kauppoja, ravintoloita ja koulujakin. Päivä näkyy monella tapaa esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa, joissa raaka-aineiden tai tuotteiden alkuperää nostetaan esille.
Kouluille Ruokatieto toimittaa paljon oppimateriaalia sekä vinkkejä juhlaviikolla.
Kotona päivää voi juhlistaa kattamalla pöytään kotimaisia tuotteita. Järjestä vaikka juhlapäivällinen perheellesi tai ystävillesi. Vaihtoehtoisesti voit suunnata ravintolaan ja tilata upeita, kotimaisista raaka-aineista valmistettuja annoksia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





