Suomi sai oman ilmakuivatun kinkun – 20 vuoden unelma täyttyi
Snellman tuo kauppoihin suomalaisen ilmakuivatun kinkun, jonka kehittäminen vei paljon aikaa.Ilmakuivattu kinkku on suomalaisille tuttu erityisesti Espanjasta ja Italiasta. Nyt tarjolle tulee myös suomalainen versio, joka tulee Pietarsaaresta.
Snellman tuo valikoimaansa kotimaisen ilmakuivatun kinkun. Unelma ilmakuivatusta kinkusta heräsi yli 20 vuotta sitten, kun Snellmanin tuotekehittäjä Kim Finne vietti kuukausia Espanjassa tutustuen ilmakuivatun kinkun valmistamiseen. Finne päätti testata, miten kinkun valmistus onnistuisi Suomen ilmastossa.
”Jätin muun muassa suolatun kinkun riippumaan Merenkurkun saaristossa Norrskärin maakellariin 2010-luvun alussa lukkojen taakse ja annoin sen olla siellä vuoden. En odottanut sen olevan mitenkään täydellinen, mutta maistoin sitä kuitenkin. Kokeilu oli opettavainen ja kylvi siemenen jatkokehitykselle”, Finne kertoo tiedotteessa.
Vaikka oppia haettiin ulkomailta, haluttiin suomalaisesta versiosta omanlaisensa. Kehitysaika oli pitkä, sillä kinkkua ei pääse maistamaan kuin vasta kuukausien kuluttua ensivalmisteluista. Nyt kinkut ovat valmistuneet.
”Maaliin pääseminen on vaatinut uskomattoman paljon työtä, mutta lopputulos on kaiken sen arvoista. Maatiaispossun valikoiduista paisteista valmistettu ilmakuivattu kinkku on rakenteeltaan lihaisan pehmeä, herkullisen ohut ja maultaan tasapainoinen”, Finne sanoo.
Ilmakuivatun kinkun lisäksi Snellman tuo samaan aikaan markkinoille kylmäsavustetun kinkun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






