Mansikka-kotijuustosalaatti
Kotijuusto ja mansikat yhdessä basilikan kanssa täydentävät kesäsalaatin raikkaaksi kokonaisuudeksi.
Kotijuusto ja mansikat yhdessä basilikan kanssa täydentävät kesäsalaatin raikkaaksi kokonaisuudeksi. Kuva: Sanne KatainenMansikka-kotijuustosalaatti
4–5 annosta
Ainekset
- 4 maustettua broilerin rintafileetä
- voita
- 1 ruukku jääsalaattia
- 1 kevätsipuli varsineen
- 1 rasia (250 g) kotijuustoa
- lohko (200 g) vesimelonia
- 1/2 l mansikoita
- basilikan lehtiä
Mansikka-jugurttikastike
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 2 dl mansikoita
- 1/2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3–4 basilikan oksaa
Valmistusohje
Kypsennä pannulla tai grillissä broilerin rintafileet. Viipaloi tai kuutioi kypsänä.
Revi huuhdeltu ja kuivaksi lingottu salaatti tarjoiluastiaan. Viipaloi kuorittu sipuli ja leikkaa pari vartta renkaiksi.
Leikkaa juusto reiluiksi kuutioiksi. Lohko isot mansikat, pienet saavat jäädä kokonaisiksi.
Kuutioi meloni. Kerrostele ainekset salaatin päälle.
Soseuta kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatin kanssa. Kastikkeeksi sopii myös valmis balsamikastike.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

