Raikas kurkkukeitto saa makua piimästä
Kylmä kurkkukeitto on mainio hellepäivän ruoka, joka samalla vie myös janon.Kylmä kurkkukeitto kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Sen maut tasoittuvat, kun keitto saa olla kylmässä muutaman tunnin.
Kurkkukeitto
6–8 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 600 g) kurkku
- 6 dl (paksua) piimää
- 1 rasia (200 g) valkosipulituorejuustoa
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa kuutioina
- 1 dl vihreitä, kivettömiä oliiveja
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl tillisilppua
- ¼ tl valkopippuria
- Koristeluun
- kurkkuviipaleita
- tilliä
Valmistusohje
Kuori kurkku. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta. Anna maustua kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele annokset kurkkuviipaleilla ja tillillä. Tarjoa kylmänä keittona leivän kanssa alkupalaksi tai lämpimän päivän lounaaksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


