Jäikö perunoita yli? Valmista niistä helppo ja herkullinen pesto-perunasalaatti
Muutamalla yli jääneellä perunalla loihdit hetkessä myös mainion salaatin, kun lisäät pilkottuihin perunoihin pestoa, kasviksia ja mozzarellajuustoa.
Keitettyjä perunoita jää usein aterioilta yli. Pyöräytä ne salaatiksi peston, kasvisten sekä mozzarellajuuston kanssa, ja liitä kylkeen pala savukalaa. Kuva: Sanne KatainenKun lisäät joukkoon vielä palan savukalaa, on täysipainoinen lounas hetkessä valmis.
Pesto-perunasalaatti ja savukala
1 annos
- Ainekset
- 3–4 keitettyä perunaa
- ½ suippopaprika
- 1–2 rkl pestokastiketta
- 1 ps (100 g) helmimozzarellaa
- persiljaa ja mustapippuria
- Lisäksi
- noin 100 g savukalaa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele perunat. Pese ja kuutioi paprika. Yhdistä kasvikset ja sekoita joukkoon pestokastike. Lisää valutetut helmimozzarellapallot sekä persilja ja mustapippuri.
Jos savukalasi on kokonainen, esimerkiksi lohta, siikaa tai savusilakoita, niin perkaa ja ruodi kala valmiiksi. Savulohifileetä ei tarvitse esikäsitellä.
Nauti savukala ja pesto-perunasalaatti lounaaksi.
Vinkki: Älä lisää salaattiin suolaa, sillä pesto ja savukala ovat suolaisia. Voit halutessasi käyttää salaattiin enemmänkin kasviksia, esimerkiksi tölkkimaissia tai kypsennettyjä, paloiteltuja uunijuureksia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

