Iltapalallakin saa herkutella– tomaattinen piirakka sulaa suussa
Tomaatti sopii myös piirakoiden täytteeksi. Ruokaisan piirakan päälle levitetään lopuksi tuoreita basilikanlehtiä. Onhan basilika ja tomaatti yhdessä klassinen pari.
Kesän iltapalapiiraan täytteestä löytyy tomaatin lisäksi salaattijuustoa, oliiveja sekä tuoreita yrttejä. Kuva: Carolina HusuKesän iltapalapiiras
- 6 annosta
- Ainekset
- 1 1/2 dl maitoa
- 1/4 pak hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- Vuoan voiteluun
- voita
- Täyte
- 1 prk (180 g) fetaa tai salaattijuustoa
- 2 (150 g) tomaattia
- 3/4 dl mustia oliiviviipaleita
- mustapippuria myllystä
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 2 munaa
- (ripaus suolaa)
- Pinnalle
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja alusta taikina jauhoilla. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan (halkaisija 28 cm) ja anna kohota liinan alla.
Levitä kohonneelle piirakkapohjalle murennettu feta, kuutioidut tomaatit ja viipaloidut oliivit. Pyöräytä pippurimyllystä täytteiden päälle hieman mustapippuria. Ripota pintaan hienonnetut yrtit. Sekoita ruokakerma ja munat. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele valmis piiras basilikanlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


