Voiko näin helppoa kakkua ollakaan? Marjakakun kanssa maistuu vaniljajäätelö
Pienelläkin marjamäärällä saat aikaiseksi maukkaan kakun. Teon helppous piilee siinä, että kaikki ainekset vaan vatkataan sekaisin ja marjat painellaan kerroksiksi taikinaan. Kakun voi tarjota vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Juhlavampi versio syntyy, kun kuorrutat komeuden vaikka mascarponevaahdolla.
Kahvikakkukin kannattaa maustaa kesäaikana marjasadon annilla. Kakkuvuoan kidesokerileivitys antaa leivonnaiselle rapean kristallisen pinnan. Kuva: Carolina HusuKesän helpoin marjakakku
- noin 12 palaa
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2½ dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 luomusitruunan kuori raastettuna
- 125 g voitasulatettuna
- 3 kananmunaa
- ¾ dl maitoa
- 3 rkl sitruunamehua
- 150 g mustikoita, vadelmia tai herukoita
- Voiteluun
- noin 20 g voita
- noin ½ dl kidesokeria
Valmistusohje
Voitele puolentoista litran kakkuvuoka voilla ja leivitä kidesokerilla.
Mittaa suureen kulhoon ensin kaikki kuivat aineet ja sitten päälle kaikki nestemäiset.
Vatkaa sähkövatkaimella seosta noin 4 minuutin ajan, kunnes se on tasainen ja kuohkea.
Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele puolet mustikoista tasaisesti päälle. Levitä päälle loppu taikina ja marjat ja paina niitä varovasti taikinan sisälle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku jäähtymään. Tarjoa lisänä halutessasi vaahdotettua vaniljakastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



