Nopea punajuurisosekeitto ja vuohenjuustotoastit
Juuressoseesta saat loihdittua nopeasti monenlaisia sosekeittoja. Keittopohjan pyöristäminen erilaisilla sulate- ja tuorejuustoilla tai laktoosittomasti vaikka kookosmaidolla, antaa ruualle mukavaa täyteläisyyttä. Myös kunnon maustaminen, kuivattujen ja tuoreiden yrttien käyttö, on ehdotonta. Keiton seuraksi voit paahtaa vuohenjuustoleipiä.
Kun saatavilla on valmista juuressosetta, loihtii siitä 15 minuutissa sydämen vievän keiton. Lisänä tarjottavat vuohenjuustotoastit viimeistelevät nautinnon. Kuva: Kari SalonenNopea punajuurisosekeitto ja vuohenjuustotoastit
3–4 annosta
Ainekset
- 1 tanko (500 g) punajuurisosetta
- 4–5 dl täysmaitoa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl punaviini- tai balsamietikkaa
- 100 g tuorejuustoa (esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti)
Pinnalle
- rucolaa
Toastit
- 6–8 viipaletta paahtoleipää
- 50 g voita
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- noin 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Purista sose tangosta kattilaan, lisää maito ja kuumenna koko ajan sekoittaen.
Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja anna liueta.
Tarkista maku. Ripottele annosten päälle rucolaa tai hienonnettuja yrttejä.
Sivele leivät voilla ja sitten chilikastikkeella. Nosta juustoviipale joka toiselle paahtoleivistä. Paina toinen puolisko päälle ja paina hieman. Paista leivät pannulla molemmin puolin voissa rapeiksi, leikkaa kolmioiksi ja tarjoa keiton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

