Suolakuoressa kypsennetty kala
Kokeile italialaiseen ja espanjalaiseen tapaan karkeassa suolassa kypsennettyä kokonaista kalaa. Suolan syleilyssä kala kypsyy ihanan meheväksi ja miedon suolaiseksi. Voit käyttää suolan uudelleen kalan kypsennykseen.
Suolakuoresta paljastuva mehevä kala on ruokapöydässä varsinainen ohjelmanumero. Koputtele suolakuorta rikki ennen sen nostamista kalan päältä. Kuva: Kari SalonenSuolakuoressa kypsennetty kala
4 annosta
Ainekset
1 (noin 1 kg) perattu ja suomustamaton siika, nieriä tai lohi
½ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
tillin tai ruohosipulin varsia
noin 1½ kg karkeaa merisuolaa
noin ½ dl vettä
Valmistusohjeet
Pyyhi kala sisältä ja päältä talouspaperilla. Hiero kalan sisälle vain ripaus suolaa ja pippuria. Pane vatsaan tuoreita yrttejä.
Kaada uunivuoan pohjalle ohut kerros merisuolaa ja nosta kala suolan päälle. Peitä koko kala huolellisesti merisuolalla. Pirskottele suolakuoren päälle vettä ja taputtele tiiviiksi.
Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna kalan levätä 10 minuuttia ennen suolakuoren avaamista.
Vinkki!
Halkaise pieniä uuniperunoita, sipaise niiden pinta öljyllä, mausta suolalla ja paprikaripauksella. Istuta perunat kalan ympärille karkeaan suolaan kypsymään kalan seuraan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
