Aprikoosipasha
Pasha on pääsiäisen perinteinen rahkajälkiruoka. Kirpeä aprikoosi ja makea suklaa muodostavat hienon makuparin pashaan. Pienet suklaamunat koristavat pashan.Aprikoosipasha
6 annosta
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 pussia (à 100 g) mantelilastuja
- 1/2 pussia (à 250 g) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 6 palaa taloussuklaata
Koristeluun
- pieniä suklaamunia
Valmistusohje
Leikkaa aprikoosit ja suklaa pienen pieniksi paloiksi. Murenna mantelilastut. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon kaikki ainekset.
Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai jugurttipurkkeihin. Pese pienet jugurttipurkit ja painele pohjaan isolla neulalla reikiä.
Nosta muotti toiseen astiaan niin, että neste pääsee vapaasti valumaan muotista. Kumoa tarjolle seuraavana päivänä ja koristele.
Leikkaa jugurttipurkki kyljestä halki, jotta saat annospashan kauniisti tarjolle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

