Vihdoin ohraa karjalanpiirakkaan!
Tätä olen odottanut ja nyt sen löysin! Riisipiirakassa riisipuuro on korvattu ohrapuurolla ja avot, syntyi ohrapiirakka.
Idea tuskin on täysin ainutkertainen, mutta ohrapiirakan kaupallistamista en ole ainakaan Etelä-Suomessa ja Keski-Suomessa ennen nähnyt.
Syytä olen ihmetellyt ääneen ja itsekseni. Onhan riisi tuontituote ja vielä aika kyseenalainen sellainen. Karjalanpiirakkaan riisitäyte varmaankin on jossain vaiheessa valikoitunut hienoussyistä, mutta nyt ovat eri ajat.
Kovempaa herkkua tai superfoodia ei olekaan kuin kotimainen kaura ja ohra. Ja kun ne yhdistää piirakkaan, voiko kotimaisempaa olla. Tai parempaa.
Kauraa jo jokin aika sitten löysinkin piirakasta. Hyvää oli.
Tämä piirakka oli oikein karjalanpiirakaksi merkitty, se on siis tehty alkuperäisin keinoin ja siinä oli kieltämättä käsityön fiilis. Hieman yli euron kappalehinta sai epäilemään käsityötä, mutta uskotaan siihen.
Ihan varma en tosin ole, saako ohralla täytettyä piirakkaa kutsua nykyään karjalanpiirakaksi. Karjalanpiirakka on alkuperäsuojattu ja siten tuote on säännelty.
Kysyin kerran ravitsemusneuvojalta, onko riisipiirakka terveellistä. Vastaus oli, että kyllä. Edellyttäen tietty, että pinnalle ei kovin runsaasti ole levitetty voita.
No näissä sitä on kyllä niin runsaasti, että saattavat kolesterolin alentamistalkoot unohtua. Nyt kun piirakoita mietin, kyllä se ohrainen tavallisen syrjäyttää mennen tullen.
Täytyy malttaa syödä jotain muutakin lähiaikoina. Vaikeaa se on, sillä karjalan-, riisi-, ohra- tai kaurapiirakka on perusruokaani. Keittiöni väli- ja iltapalatarjoilun kulmakivi, jonka päälle rakennan kaikenlaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

