Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos
Paistokseen voit käyttää eilistä perunamuusia.
Kun teet perunamuusia tarkoituksella reilusti, saat siitä seuraavana päivänä maistuvan peitteen makkarapaketin lopulle. Kuva: Carolina HusuRuokahävikkiä voi vähentää hyödyntämällä esimerkiksi eiliseltä ylijäänyt perunamuusi herkullisessa paistoksessa, johon tulee makkaraa tai nakkeja.
Makkara-perunapaistos
4 annosta
- Ainekset
- 250 g nakkeja tai makkaraa
- 5 dl perunamuusia
- 1 kananmuna
- 2 dl juustoraastetta
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 3 tomaattia
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl basilikaa silputtuna tai 1 tl pizzamaustetta
Valmistusohje
Viipaloi makkarat ja levitä ne voideltuun uunivuokaan (20 x 30 senttiä).
Sekoita perunasoseen joukkoon muna, puolet juustoraasteesta, ketsuppi, sinappi ja chilikastike. Peitä makkarat seoksella.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Levitä tomaatit perunasoseen päälle. Rouhi päälle pippuria myllystä. Ripottele päälle tuoretta basilikasilppua tai pizzamaustetta ja loput juustoraasteesta.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on saanut väriä. Tarjoa kuumana salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
