Paahdettu punajuurisalaatti
Uunissa paahdetut punajuurilohkot sopivat sellaisenaan lisäkkeeksi ja erilaisiin salaatteihin. Kuva: Sanne KatainenPaahdettu punajuurisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 600 g punajuuria
- 150 g salottisipuleita
- ½ dl mustaherukkahyytelöä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl oreganoa silputtuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 ruukku salaattia
- 3 mandariinia
- 150 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa ne lohkoiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Notkista mustaherukkahyytelöä mikrossa, sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kääntele seos kasvisten joukkoon ja kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
Revi salaatti laakeaan tarjoilukulhoon. Lisää vähän jäähtynyt punajuuri-sipuliseos. Kuori ja paloittele mandariinit. Lisää ne punajuurilohkojen joukkoon. Murustele mukaan vuohenjuusto. Viimeistele tuoreella oreganolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
