Tunnetko hamppuvoin? Virossa tämä kasvislevite maistuu leivän päällä ja perunan kanssa
Hamppuvoin mausteeksi käyvät vuodenajan mukaan vaikkapa ruohosipuli, karhunlaukka tai valkosipuli.
Hamppuvoita voi tehdä sekä kuorituista että kuorimattomista hampunsiemenistä. Kuorituista siemenistä tulee rasvaisempi ja vaaleampi voi. Kuva: Kari Salonen- Hamppuvoi
- Ainekset
- 2 dl hampunsiemeniä (kuorimattomista saat perinteisen rouhean ja tumman, kuorituista ylellisen vaalean ja rasvaisen voin)
- 1 sipuli
- öljyä paistamiseen
- n. 2 dl vettä
- suolaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Kuori sipuli ja pilko pieneksi. Hauduta sipuli öljytilkassa pehmeäksi.
Lisää pannulle hampunsiemenet, sekoita yhteen sipulin kanssa ja paahda niitä, kunnes hampunsiemenet kuumenevat. Varo etteivät siemenet pala!
Hienonna hampunsiemenet ja sipuli huhmareessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää sen verran vettä, että syntyy paksu tahna.
Mausta suolalla ja koristele ruoholaukalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


