Mustaherukka-juustopiirakka

Herukkainen juustopiirakka maistuu kahvipöydässä. Jos lähikaupassasi ei ole mustaherukkatuorejuustoa, voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja tuoreita mustaherukoita tai muita herukoita.
Herukkainen juustopiirakka maistuu kahvipöydässä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mustaherukka-juustopiirakka

12 annosta

Pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (200 g) mustaherukkatuorejuustoa
  • 1 1/2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 8 dl mustaherukoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja noin sentin verran reunoille. Voit leipoa yhden piirakan tilalle useamman annospiirakan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa tuorejuusto, kerma, muna ja puoli desiä sokeria tasaiseksi. Levitä seos piirakkapohjalle. Pyörittele kokonaiset herukat perunajauhoissa ja levitä piirakan päälle. Ripottele lopuksi marjoille sokeria.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, noin 45 minuuttia.