Mustaherukka-juustopiirakka
Herukkainen juustopiirakka maistuu kahvipöydässä. Jos lähikaupassasi ei ole mustaherukkatuorejuustoa, voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja tuoreita mustaherukoita tai muita herukoita.Mustaherukka-juustopiirakka
12 annosta
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruishiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rasia (200 g) mustaherukkatuorejuustoa
- 1 1/2 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- 1/2 dl sokeria
- 8 dl mustaherukoita
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokeri ja muna joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja noin sentin verran reunoille. Voit leipoa yhden piirakan tilalle useamman annospiirakan.
Vatkaa tuorejuusto, kerma, muna ja puoli desiä sokeria tasaiseksi. Levitä seos piirakkapohjalle. Pyörittele kokonaiset herukat perunajauhoissa ja levitä piirakan päälle. Ripottele lopuksi marjoille sokeria.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, noin 45 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

