Parsa-broilerivokki on kiireisen kokin gourmeeta
Parsa sopii mainiosti myös vokkiruokiin. Tässä ohje nopeaa parsa-broilerivokkiin, joka maustetaan lempeän aasialaiseen tyyliin.Parsa-broilerivokki
- 4 annosta
- Ainekset
- noin 400 g broilerin sisäfileitä (maustamaton)
- noin ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½ nippua (225 g) vihreää parsaa
- ½ (200 g) kesäkurpitsaa
- 3 kevätsipulia
- 1 rkl seesamiöljyä
- ½ ruukkua tuoretta korianteria
- Kastike
- 2 rkl limettimehua
- 2 rkl soijakastiketta
- 1½ rkl makeaa chilikastiketta
- 1½ rkl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa fileet talouspaperiin ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
Huuhtele parsat ja leikkaa tai napsauta sormin tankojen puumainen tyvi pois. Paloittele parsat, suikaloi kesäkurpitsa ja silppua kevätsipulit.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Kuumenna öljy vokkipannussa tai korkealaitaisessa paistokasarissa. Ruskista broilerit. Lisää joukkoon kastike sekä parsat. Kypsennä sekoitellen muutama minuutti. Kääntele joukkoon kesäkurpitsat ja kevätsipulit. Silppua sekaan korianteri. Tarkista maku.
Tarjoa vokki nuudelien tai riisin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




