Kouluruokaohjelman tavoitteet julki: Kotimaisuusastetta halutaan parantaa
Kouluruokaohjelma nostaa esille tärkeät kehittämistarpeet.Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi keskiviikkona kouluruoan kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on lisätä kouluruoan arvostusta, kouluruokailuun osallistumista ja kehittää kouluruokailuun liittyviä käytäntöjä. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on myös parantaa kouluruoan kotimaisuusastetta.
Keskeisimpinä ja ajankohtaisimpina kehityskohteina esiin on nostettu esimerkiksi vapaasti valittavien pääruokavaihtoehtojen ja kasvisruokien tarjoaminen, kouluruokailuun osallistumisen edistäminen, yhtenäiset välipalakäytännöt, riittävä ruokailuaika ja ruokakasvatusyhteistyön lisääminen.
Yhtenä merkittävänä kehittämistä vaativana osa-alueena on mainittu myös kouluruokailun vastuullisuuden kehittäminen.
Kehittämisohjelma kattaa peruskoulun ja toisen asteen kouluruokailun.
”Tavoitteena on, että lapsille ja nuorille tarjotaan maukas, ravitseva, kestävästi tuotettu ja yhdenvertainen kouluateria”, Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa kerrotaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






