Madeseljanka
(2 annosta)
400 g nyljettyä madetta
2 rkl sitruunamehua
8 dl vähäsuolaista kalalientä
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 rkl öljyä
1 tl valkosipulijauhetta
2 dl tomaattimurskaa
1 pieni suolakurkku
1–2 tl kapriksia
1 dl oliiveja
Lisukkeeksi:
smetanaa
Leikkaa made paloiksi ja mausta palat sitruunamehulla. Laita madepalat kattilaan kalaliemeen ja kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi ja varsiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää valkosipulijauhe ja tomaattimurska ja kiehauta. Hauduta 5–7 minuuttia kannen alla.
Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää kattilaan, samoin kaprikset ja oliivit.
Siivilöi kypsät madepalat kalaliemestä ja poista niistä ruodot. Kaada kalaliemi kasvisten päälle kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää mukaan madepalat. Keiton makua syventää nokare smetanaa.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta