Tämä vadelmista syntyvä maukas herkku kelpaa hyvin myös lahjaksi
Vadelmaviinietikkaa voi käyttää salaattikastikkeiden raaka-aineena tai ihan sellaisenaan pirskottaa sitä hiukan kesäsalaatin joukkoon. Itse valmistettu vadelmaviinietikka on myös kiva tuliaislahja.
Vadelmaviinietikka sopii sellaisenaan salaatinkastikkeeksi. Sitä voi myös käyttää erilaisten kastikkeiden raaka-aineena. Kuva: Sanne KatainenVadelmaviinietikka
- Ainekset
- 2 ½ dl (n. 125 g) vadelmia
- 2 ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Puhdista vadelmat ja nosta ne lasipurkkiin. Survo vadelmia hiukan esimerkiksi perunansurvimella.
Kaada päälle viinietikka ja sokeri. Sekoita. Sulje purkki ja anna tekeytyä kylmässä 1–4 viikkoa. Hölskyttele purkkia muutama kerta tekeytymisen aikana.
Siivilöi ja pullota puhtaaseen pulloon.
Vadelmaviinietikka säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Vinkki: Käytä vadelmaviinietikka salaatinkastikkeiden tai marinadien raaka-aineena. Se sopii myös sellaisenaan salaatinkastikkeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


