Sieni-juustokeitto
Lempeän juustoinen suppilovahverokeitto aloittaa lounaan tai sopii vaikka ateriaksi. Suppilovahveroiden lisäksi fenkoli, sipulit ja porkkana tuovat herkullisuutta juustoiseen keittoon.Sieni-juustokeitto
noin 6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- ½ fenkolia
- 1 rkl voita
- 1 l suppilovahveroita (2 ½ dl käsiteltyjä)
- 13 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 prk (250 g) Koskenlaskija ruoka-cheddar
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Suikaloi fenkoli. Kuullota kattilassa voissa ensin sipulit ja lisää mukaan kasvikset. Lisää esikäsitellyt sienet, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
Lisää mukaan notkea juusto ja anna sen liueta liemeen. Tarkista maku ja tarjoa alkukeittona hyvän leivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

