Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Brita-kakun voi vapun kunniaksi vaihteeksi rullata kääretortuksi

Tuttu suosikki, britakakku, on totuttu näkemään ja nauttimaan suorakaiteen muotoisena levykakkuna. Mutta kun pohjan kiepauttaakin täytteineen rullaksi, syntyy hauska ja uudenlainen kääretorttu.
Tarjoa britarulla siman kanssa, ja vapun jälkiruokapulma on ratkaistu.
Tarjoa britarulla siman kanssa, ja vapun jälkiruokapulma on ratkaistu. Kuva: Kari Salonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Brita-kääretorttu

noin 12 viipaletta

  • Ainekset
  • Pohja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • Pinnalle
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja
  • Täyte
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (200 g) mango-passiorahkaa (Valio)
  • 2 passiohedelmää

Valmistusohje

Aloita päällystän marengin vatkaamisesta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Valmis marenki on jämäkkää ja kiiltävää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota samoilla vatkaimilla pohjan rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 25 x 30 sentin kokoiseksi levyksi.

Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita rahka mukaan. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisältö pikkukulhoon.

Levitä puhdas leivinpaperi marenkipinnan päälle, nosta sitten paperin päälle kevyt tarjotin (näin pohja pysyy ehjänä) ja kiepauta pohjalevy marenkipuoli alaspäin. Irrota paistoleivinpaperi pohjalevystä.

Voit halutessasi kostuttaa pohjaa esimerkiksi laimennetulla sitruunamehulla tai liköörillä.

Levitä pohjapuolelle täyte tasaisesti ja sen päälle passiohedelmien sisukset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kääri komeus rullaksi ja siirrä tarjoiluvadille. Somista pinta halutessasi tomusokeritupsautuksella. Tarjoile täytettynä samoin tein.

Vinkki! Pohjan voit tehdä vaikka edellisenä päivänä, mutta täytä vasta vähän ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana.