Brita-kakun voi vapun kunniaksi vaihteeksi rullata kääretortuksi

Brita-kääretorttu
noin 12 viipaletta
- Ainekset
- Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunankeltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- Pinnalle
- 2 kananmunanvalkuaista
- 1½ dl sokeria
- 50 g mantelilastuja
- Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (200 g) mango-passiorahkaa (Valio)
- 2 passiohedelmää
Valmistusohje
Aloita päällystän marengin vatkaamisesta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Valmis marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
Vaahdota samoilla vatkaimilla pohjan rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina leivinpaperin päälle noin 25 x 30 sentin kokoiseksi levyksi.
Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita rahka mukaan. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisältö pikkukulhoon.
Levitä puhdas leivinpaperi marenkipinnan päälle, nosta sitten paperin päälle kevyt tarjotin (näin pohja pysyy ehjänä) ja kiepauta pohjalevy marenkipuoli alaspäin. Irrota paistoleivinpaperi pohjalevystä.
Voit halutessasi kostuttaa pohjaa esimerkiksi laimennetulla sitruunamehulla tai liköörillä.
Levitä pohjapuolelle täyte tasaisesti ja sen päälle passiohedelmien sisukset.
Kääri komeus rullaksi ja siirrä tarjoiluvadille. Somista pinta halutessasi tomusokeritupsautuksella. Tarjoile täytettynä samoin tein.
Vinkki! Pohjan voit tehdä vaikka edellisenä päivänä, mutta täytä vasta vähän ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana.
Osaston luetuimmat
- Aarre | Vuohenputki-juustopiirakka on alkukesän herkku
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Mummon lihapullat
- Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
- Aarre | Kesäinen pasta syntyy litulaukasta ja varsiparsakaalista
- Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä