Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin
Apposet eli keitetyt herneenpalot ovat kesäherkkua. Suolalla maustetussa vedessä keitetyt palot kastetaan voisulaan ja syödään sellaisenaan.
Apposet ovat sormiruokaa, sillä kypsät pikkupalot kastetaan maustettuun voisulaan ja syödään. Kuva: Carolina HusuKeitetyt herneenpalot eli Apposet
- 4 annosta
- Ainekset
- litra pieniä herneenpalkoja
- vettä
- ripaus suolaa
- Yrttivoi
- 150 g voita
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl tillisilppua
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Keitä silpoydinherneenpalot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8 minuuttia. Sokeriherneille riittää minuutin keittäminen. Valuta ja tarjoa maustetun voisulan kanssa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon hyvin hienoksi leikattuja yrttejä ja hiukan sitruunamehua. Annostele lämmin yrttivoi pieniin kuppeihin, jokaiselle ruokailijalle omansa.
Kasta palkoja voisulaan ja syö kokonaisina. Isompia palkoja vedetään hampaiden välissä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


