Vilho-juustokeitto
Juustokeitosta tulee maukas, kun käytät siihen voimakkaan makuista pitkään kypsytettyä juustoa. Valkosipuli ja sipuli antavat lisämakua vaalean samettiseen keittoon.Vilho-juustokeitto
4 annosta
Ainekset
- 10 dl vettä
- 200 g puolikovaa kypsytettyä kittijuustoa raastettuna (esim. Vilho)
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kermaa
- ripaus sokeria
- 0,5 dl vaaleaa suurustejauhetta (Maizena)
- ripaus suolaa tarvittaessa
Valmistusohje
Lisää kiehuvaan veteen juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeäksi.
Lisää liemeen kasvisliemikuutio, kuullotetut sipulit, kerma ja ripaus sokeria. Kuumenna.
Suurusta keitto ja anna sen kiehua hiljalleen muutama minuutti samalla sekoittaen. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoa rapeaksi paahdetun leivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

