Kauniisti aseteltu savukalasalaatti saa erityisen säväyksen persimonista
Kun asettelet salaatin ainekset slaavilaiseen tapaan renkaiksi, näyttää savukalasalaattikin taideteokselta.Ruokaisa savukalasalaatti saa hiukan erilaisen säväyksen appelsiinista ja persimonista, joka myös sharonina ja kaki-hedelmänä tunnetaan. Persimonin makea maku korostaa sopivasti savukalan ja kapristen suolaisuutta.
Savukalasalaatti
6 hengelle
- 500–600 g kalaa (esimerkiksi kirjolohta)
- 6 kananmunaa
- noin 300 g jäävuorisalaattia
- kauden kasviksia
- tomaattia, kurkkua, persimonia, appelsiinia
- hillosipuleita
- varsikaprista
- tilliä
- Kastike
- smetanaa, sitruunamehua
Valmistusohje:
Savusta kala tai osta valmiiksi savustettu kala. Keitä kananmunat koviksi (noin 10 minuuttia).
Revi pesty vihreä salaatti laakeaan tarjoiluvatiin. Pilko ja siivuta muut salaattiainekset ja kuori ja lohko kananmunat. Levitä ne salaatin päälle. Tee koko salaatista taideteos, esimerkiksi slaavilaiseen tapaan ainekset renkaiksi tai kierteelle aseteltuina.
Kastikkeeksi käy smetana, johon on lisätty sitruunamehua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


