Samettinen kasvissosekeitto raikastuu inkiväärillä

Kyssäkaali ja lehtikaali yhdistyvät hyvin kookosmaitoon ja inkivääriin.
Rapeat kyssäkaalilastut yhdessä pähkinärouheen kanssa tuovat sosekeittoon purutuntumaa.
Rapeat kyssäkaalilastut yhdessä pähkinärouheen kanssa tuovat sosekeittoon purutuntumaa. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kyssäkaalia käytetään tämän kasvissosekeiton yhtenä raaka-aineena. Lehtikaali antaa keitolle vihreän värin ja inkivääri makuun lempeää terävyyttä yhdessä kookosmaidon kanssa.

Kyssäkaali maistuu myös raakana, joten vedä keittoannoksen koristeeksi tuoreita kyssäkaalilastuja.

Vihreä kasvissosekeitto

4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 pussi (200 g) lehtikaalia
  • 1 (400 g) kyssäkaalia
  • 4-5 (200 g) jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl currya
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 dl kookosmaitoa
  • Pinnalle
  • kyssäkaalilastuja
  • pähkinärouhetta

Valmistusohje

Irrota lehtikaalin lehdet repimällä. Kuori ja lohko kyssäkaali. Jos haluat koristella annokset kyssäkaalilastulla, niin vedä ensin juustohöylällä muutama lastu ennen lohkomista.

Kuori ja pilko perunat ja sipuli. Kuutioi tai raasta kuorittu inkivääri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljy ja curry kattilassa. Lisää kasvikset. Kuullota kasviksia hetki käännellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot sekä kookosmaito.

Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Koristele annokset kyssäkaalilastuilla ja pähkinärouheella.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.