Samettinen kasvissosekeitto raikastuu inkiväärillä
Kyssäkaali ja lehtikaali yhdistyvät hyvin kookosmaitoon ja inkivääriin.
Rapeat kyssäkaalilastut yhdessä pähkinärouheen kanssa tuovat sosekeittoon purutuntumaa. Kuva: Jarno MelaKyssäkaalia käytetään tämän kasvissosekeiton yhtenä raaka-aineena. Lehtikaali antaa keitolle vihreän värin ja inkivääri makuun lempeää terävyyttä yhdessä kookosmaidon kanssa.
Kyssäkaali maistuu myös raakana, joten vedä keittoannoksen koristeeksi tuoreita kyssäkaalilastuja.
Vihreä kasvissosekeitto
4 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (200 g) lehtikaalia
- 1 (400 g) kyssäkaalia
- 4-5 (200 g) jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 g inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl currya
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl kookosmaitoa
- Pinnalle
- kyssäkaalilastuja
- pähkinärouhetta
Valmistusohje
Irrota lehtikaalin lehdet repimällä. Kuori ja lohko kyssäkaali. Jos haluat koristella annokset kyssäkaalilastulla, niin vedä ensin juustohöylällä muutama lastu ennen lohkomista.
Kuori ja pilko perunat ja sipuli. Kuutioi tai raasta kuorittu inkivääri.
Kuumenna öljy ja curry kattilassa. Lisää kasvikset. Kuullota kasviksia hetki käännellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot sekä kookosmaito.
Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Koristele annokset kyssäkaalilastuilla ja pähkinärouheella.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

