Miten huolehtia kylmäketjusta sähkökatkon aikana? Näin ruokakauppoja ja ammattikeittiöitä ohjeistetaan varautumaan lyhyisiin katkoihin
Varautumista varten Ruokavirasto on listannut verkkosivuilleen elintarvikkeiden minimilämpötilojen vaatimukset lyhytaikaisten sähkökatkojen aikana.Sähkökatko voi olla elintarvikkeille kohtalokas, jos siihen ei ole varauduttu etukäteen asianmukaisesti.
Ruokavirasto on koonnut verkkosivuilleen elintarvikemyymälöille ja ammattikeittiöille suunnatut ohjeet sähkökatkoon varautumiseen sekä toimintaan sen aikana ja jälkeen.
Varautumista varten Ruokavirasto on listannut verkkosivuilleen elintarvikkeiden minimilämpötilojen vaatimukset lyhytaikaisten sähkökatkojen aikana.
Ruokakauppojen ja ammattikeittöiden tulee laatia sähkökatkojen varalle selkeät toimintaohjeet henkilökunnalle. Varautumissuunnitelma ja ohjeistus vähentävät sähkökatkoista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.
Näin varaudut sähkökatkoon
Käy läpi kaikki kylmä- ja lämpökalusteet.
Selvitä kylmä- ja lämpökalusteiden hälytyslämpötilat ja -vasteajat.
Laita sähkökatkon aikana kylmäverhot ja -peitteet avonaisten kylmätiskien, -kaappien ja vitriinien suojaksi estämään lämpötilan nousua.
Vältä kylmäkalusteiden ovien avaamista ja tuotehyllyjen täyttämistä sähkökatkojen aikana.
Suojaa kuumana säilytettävät elintarvikkeet siten, että elintarvikkeiden lämpötilan lasku olisi mahdollisimman vähäistä.
Tarkista kylmä- ja lämpökalusteet sähkökatkon jälkeen. Varmista, että kaikki laitteet käynnistyvät uudelleen ja toimivat kunnolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








