Kinkkusarvet

Kinkkusarvet ovat ruokaisa lisä teehetkeen.
Kinkkusarvet ovat ruokaisa lisä teehetkeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kinkkusarvet

12 kpl

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 1 dl punaleimaista emmentalraastetta

Täyte

  • 100 g palvikinkkua
  • 3 rkl persiljaa
  • 1 rkl sinappia

Voiteluun

  • munaa

Pinnalle

  • punaleimaista emmentalraastetta

Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri tai hunaja, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöiset voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin. Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi, noin 30 cm:n levyiksi. Leikkaa levyt taikina pyörällä kuuteen osaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuutioi kinkku, hienonna persilja ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte taikinakolmioiden leveämpään päähän. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.

Nosta sarvet pelleille. Kohota, voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.