Kinkkusarvet
Kinkkusarvet ovat ruokaisa lisä teehetkeen.Kinkkusarvet
12 kpl
Ainekset
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- noin 4 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- 1 dl punaleimaista emmentalraastetta
Täyte
- 100 g palvikinkkua
- 3 rkl persiljaa
- 1 rkl sinappia
Voiteluun
- munaa
Pinnalle
- punaleimaista emmentalraastetta
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri tai hunaja, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöiset voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin. Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi, noin 30 cm:n levyiksi. Leikkaa levyt taikina pyörällä kuuteen osaan.
Kuutioi kinkku, hienonna persilja ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte taikinakolmioiden leveämpään päähän. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.
Nosta sarvet pelleille. Kohota, voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

