Tekeekö mieli borssikeittoa? Kokeile nopeaa siskon parempaa borssia
Mikäpä lämmittää suloisemmin kuin kuuma maukas keitto? Kokeile vaihteeksi borssikeittoa, johon lisäät siskonmakkaraa, se valmistuu alle tunnissa.Keitto on ruokalajeista kätevimpiä: Samassa kattilassa kypsyy koko ateria, ja lisäksi tarvitaan vain hyvää leipää ja raikasta juomaa. Variaatioita syntyy kuin itsestään, kun vaihtelet eri kasviksia, pääraaka-aineita, liemiaineksia ja mausteita. Myös raaka-aineiden eri muotoon paloittelu tai vaihteeksi kaiken soseuttaminen tuo ruokaan uuden ulottuvuuden.
Kokeile talven piristykseksi borssikeittoa vaihteeksi siskonmakkaroilla höystettynä. Perinteiseen tapaan naudanlihasta valmistetun borssikeiton valmistaminen vie tunteja, mutta näin saat keiton pöytään alle tunnissa.
Tee kerralla iso kattilallinen, niin siitä riittää seuraavaksikin päiväksi. Keitto kun vain paranee lämmitettynä.
SISKON PAREMPI BORSSI
5—6 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1—2 rkl rypsiöljyä
pala (noin 300 g) valkokaalia
3 porkkanaa
1 palsternakka
1 ¼ l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
½ tl kuivattua meiramia tai oreganoa
¼ tl mustapippuria
noin 4 etikkapunajuurta
noin 400 g siskonmakkaroita
1 dl punajuurten lientä
persiljaa
Lisäksi
raejuustoa, kermaviiliä tai smetanaa
Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljytilkka kattilassa ja anna sipuleiden hautua siinä miedolla lämmöllä.
Suikaloi kaali. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Lisää kattilassa nyt lämpöä ja kääntele kasviksia hetki.
Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna hautua lempeästi poreillen noin puoli tuntia.
Leikkaa sillä aikaa punajuuret tulitikuiksi ja lisää keittoon.
Puristele siskonmakkaroista pieniä palloja keittoon, sulje kansi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää punajuurten liemi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Koristele keitto reilulla persiljasilpulla ennen tarjoilua.
Tarjoa keiton lisänä kermaviiliä, smetanaa tai kevyempänä vaihtoehtona raejuustoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

