Villi purjo-perunasosekeitto

(6 annosta)
2 pientä purjoa
750 g jauhoisia perunoita
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus rouhittua mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa
villiyrttejä maun mukaan
50 g tuorejuustoa
(tarvittaessa ripaus suolaa)
Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Kustannuspaine kalvaa elintarviketeollisuutta, ala haluaa joustoa sopimuksiin ‒ ETL: kannoimme vastuun maatalouden tuottajahintojen noususta 06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.