Villi purjo-perunasosekeitto
Upota sosekeittoon kuivattuja, pakastettuja tai tuoreita villiyrttejä.
Tarjoa keitto levylihapiirakan kanssa joko erikseen tai niin, että syvän lautasen pohjalla on pala lämmintä lihapiirakkaa ja sen päälle kauhotaan kuumaa sosekeittoa. Kuva: Mari Ikonen(6 annosta)
2 pientä purjoa
750 g jauhoisia perunoita
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus rouhittua mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa
villiyrttejä maun mukaan
50 g tuorejuustoa
(tarvittaessa ripaus suolaa)
Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

