Kuluttajien luottamus suomalaiseen lihan turvallisuuteen on kasvanut
82 prosenttia suomalaisista luottaa lihan turvallisuuteen.
Kolme neljästä suomalaisesta uskoo, että suomalaisen lihan jäljitettävyys tuotantotilalle on hyvällä tasolla. Kuva: Hanna LinnoveKuluttajien luottamus suomalaiseen lihaan on kasvanut. Asiasta kertoo Lihatiedotusyhdistys ry tiedotteessaan.
Suomalaisen lihan turvallisuuteen luottaa 82 prosenttia kuluttajista, kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Kolme neljästä uskoo myös, että suomalaisen lihan jäljitettävyys tuotantotilalle on hyvällä tasolla.
Kolme viidestä on sitä mieltä, että tuotantotiloilla on kiinnitetty huomiota eläinten hyvinvointiin ja pyritty parantamaan sitä yhä enemmän. Joka toinen arvioi, että tiloilla on kiinnitetty huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin.
Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2018 -tutkimuksessa selvitettiin kuluttajien suhtautumista ja asennetta lihaa kohtaan kysymällä muun muassa mielipiteitä tuotanto-olosuhteista ja tuotannon ympäristövaikutuksista.
Tutkimus toteutettiin 19–24.10.2018 ja siihen vastasi 1 002 yli 15-vuotiasta suomalaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
