
Hotellin ravintolassa Hetassa näkkärissä maistuu vaivaiskoivu ja jälkkärissä tatti – rautu tuodaan "eettisesti" Ruotsista
Poron paistikäristyksen kyytipoikana maistui Lapin panimon tumma Aihki.
Isoruokaisen seuralaisen mielestä erinomainen poronkäristys olisi saanut olla aavistuksen isompi. Kuva: Katja LamminenAlkukuohuvan lasissa seilaa suomuurain ylös alas. Pian pöytään tuodaan tuoretta vuokaleipää ja villiyrttinäkkileipää, jossa maistuu muun muassa vaivaiskoivu. Keittiön tervehdyksenä ilahduttaa myös pieni kukkakaalikeitto.
Lapland Hotels Hetan ravintolassa maistuu Lappi ja lähiluonto. Pääruuaksi nautittu rapeanahkainen rautu sulaa suussa kera palsternakkapyreen ja fenkolin. Tarjoilija kertoo, että kala on kasvatettu Ruotsin puolella. Ravintola ei halua kuulemma eettisistä syistä tyhjentää Lapin järviä. Jonkinlaisia kokovaatimuksiakin taitaa kalalle olla.
Kala-annoksessa on myös broccoliinia. Sen tilalla näkisi mieluusti jotain pohjoisempaa vihannesta.
Seuralainen nautiskelee tyytyväisenä poron paistikäristystä kyytipoikana Lapin panimon tummaa Aihkia.
Jälkiruuaksi tarjoillaan tattijäätelöä suklaapiirakan ja kinuskin kanssa. Tatin maku on voimakas, mutta sopii kokonaisuuteen. Yksi annos puolitettuna riittää mainiosti taltuttamaan makeanhimon. Taustalla soi jonkinsortin moderni joiku ja maisema antaa Ounastunturille.
Lapland Hotels Hetta, Ounastie 281, 99400 Enontekiö.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


