Basilika-valkosipulivoiporkkanat

Ranskalaisten perunoiden sijaan voi vaihteeksi valmistaa hampurilaisen kumppaniksi porkkanoita. Ne onnistuvat grillin parilalla.
Ranujen tilalla voi tarjota vaihteeksi porkkanatikkuja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Basilika-valkosipulivoiporkkanat

Ainekset

  • kesäporkkanoita / sesongin jälkeen voi käyttää myös suikaloitua porkkanaa tai palsternakkaa
  • voita
  • valkosipulia
  • basilikaa
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita voi, silputtu basilika ja valkosipuli. Lusikoi seosta grillin parilalle ja aseta porkkanat päälle. Paista porkkanoita voiseoksessa käännellen sopivan kypsiksi. Ne ovat parhaimmillaan hieman sisältä rouskahtavina. Lopun maustevoiseoksen voi sulatella porkkanoiden päälle kypsennyksen jälkeen tarjoiluastiassa tai lautasella.