Klassinen merimiespata saa lisämakua hapankaalista – tätä kannattaa kokeilla
Padan kanssa maistuvat esimerkiksi grillimakkarat, lihapullat tai jauhelihapihvit.
Hapankaalin lisäksi Lyypekin merimiespataa piristävät etikkapunajuuret ja maustekurkut. Kuva: Kari SalonenPekoni ja hapankaali maustavat Lyypekin merimiespataa. Punajuuret värjäävät ruoan kauniin punaiseksi.
Lyypekin merimiespata
4 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 iso sipuli
- 3 dl vettä
- 5 maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 250 g (3 kpl) punajuuria
- 400 g (noin 3 kpl) perunoita
- 1 rasia (400 g) hapankaalia
- 1 (50 g) etikkapunajuuri
- 2 (100 g) maustekurkkua
- grillimakkaroita
Valmistusohje
Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli. Leikkaa kuoritut punajuuret ja perunat lohkoiksi.
Ruskista pekoni padassa. Lisää sipuli, vesi, mausteet ja punajuurilohkot. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää perunalohkot. Hauduta kypsäksi ja lisää tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi hapankaali, maustekurkku ja etikkapunajuuret suikaleina. Kuumenna pata.
Padan kanssa maistuu pannulla paistetut grillimakkarat.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

