Rosmariini-karitsakiepit
Pienistä karitsan sisäfileistä saa kiepautetuksi muhkeat pihvit. Kiepin voi kiinnittää pekonivyöllä ja cocktailtikulla.
Tee punajuuri-kurkkukastike valmiiksi kuutioiduista punajuurista ja etikkakurkuista tai paloittele ainekset itse. Kastike maistuu esimerkiksi karitsakieppien seurana. Kuva: Sanne KatainenRosmariini-karitsakiepit
4 annosta
Ainekset
- 600–700 g karitsan sisäfileitä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ½ rkl rosmariinia silputtuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ pkt (noin 80 g) pekonia
Valmistus
Kuivaa fileet talouspaperilla. Sivele lihat kauttaaltaan kevyesti öljyllä. Hiero fileisiin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Kiepauta fileet kiekoiksi (fileiden koosta riippuen 2–3 kpl/kiekko), kiedo ympärille pekonivyö ja kiinnitä cocktailtikuilla.
Grillaa pihvit tai paista ne pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Silloin se on mureaa ja mehevää. Tarjoa lisänä punajuurikastiketta ja paahdettuja perunatikkuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
