Ruokaosaaja, ilmoita itsesi tai suosikkisi pohjoismaiseen ruokakisaan
Pohjoismaiden yhteinen Embla-kilpailu nostaa esiin pohjoismaista ruokakulttuuria ja -osaajia.Embla-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Tuolloin Suomeen tuli kaksi voittoa, kun REKO-piirien isä Thomas Snellman ja kokki Michael Björklund palkittiin.
Nyt haetaan ehdokkaita seitsemään kilpailusarjaan, joita ovat raaka-ainetuottaja, ruokayrittäjä/-yritys, ruoka-artesaani, joukkoruokailuosaaja, ruokamatkailukohde, ruokakasvattaja ja ruokaviestijä.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi kannustaa ruoka-alan ihmisiä viemään sanaa kilpailusta ja ilmoittautumaan tai ilmoittamaan ehdokkaita. "Nyt meillä on mahdollisuus koota voimat pohjoismaisen ruuan eteen ja nostaa esiin suomalaisia osaajia."
Kilpailuun voi ilmoittaa itsensä tai oman suosikkinsa maaliskuun loppuun mennessä. Kussakin maassa kolmihenkinen raati nimeää sarjojen kansalliset ehdokkaat pohjoismaisen tason kilpailuun. Ehdokkaat julkistetaan 2.5.2019.
Varsinainen Embla-kilpailu käydään touko-kesäkuun vaihteessa Islannissa ja palkinnot jaetaan 1.6.2019 Reykjavikin Harpa-konserttitalossa pidettävässä juhlassa, missä samaan aikaan kokoontuu pohjoismainen keittiömestariyhdistys Nordic Chefs Assosiation.
Embla-kilpailun avulla halutaan vahvistaa yhteistä pohjoismaista ruokaidentiteettiä ja ruokakulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan myös Pohjolan ulkopuolella.
Kilpailun järjestämisestä vastaa Pohjoismaisten tuottajajärjestöjen keskusliitto NBC (Nordens Bondeorganisationers Centralråd). Pohjoismainen ministerineuvosto tukee kilpailua osana Uusi Pohjoismainen Ruoka -ohjelmaa (Ny nordisk mat).
Kilpailussa ovat mukana Islanti, Tanska, Norja, Suomi, Ruotsi, Ahvenanmaa ja Fär-saaret.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


