Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Itämaiset broileripullat

Tee lihapullat vaihteeksi vaaleasta broilerinjauhelihasta. Miedonmakuista lihaa voi maustaa reippaasti ja tarjota itämaisessa kookoskastikkeessa.
Broileripyörykät saavat herkullista makua eksoottisista mausteista.
Broileripyörykät saavat herkullista makua eksoottisista mausteista. Kuva: Sanne Katainen

Itämaiset broileripullat

4 annosta

Ainekset

  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • ½ dl limetinmehua
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rs (400 g) broilerinjauhelihaa

Kastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ chilipalko
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 pkt (70 g) tomaattipyreetä
  • 3 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk (200 ml) kookoskermaa
  • ½ ruukkua korianteria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa chili- ja kalakastike, limetinmehu, kananmuna ja korppujauhot. Anna turvota 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää joukkoon inkivääri, hienonnettu valkosipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä massa lihapyöryköiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Tarkista kypsyys halkaisemalla isoin pyörykkä.

Valmista kastike pyöryköiden kypsyessä. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää hienonnettu chili, kuivamausteet, tomaattipyree, vesi ja murusteltu liemikuutio. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää kookoskerma ja anna hautua, kunnes pyörykät ovat valmiita. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kumoa valmiit pyörykät kastikkeeseen. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoa pyörykät riisin tai ateriajyvien sekä salaatin kanssa.