Itämaiset broileripullat
Itämaiset broileripullat
4 annosta
Ainekset
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- ½ dl limetinmehua
- 1 kananmuna
- ½ dl korppujauhoja
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- 1 rs (400 g) broilerinjauhelihaa
Kastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- ½ chilipalko
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- 1 pkt (70 g) tomaattipyreetä
- 3 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 prk (200 ml) kookoskermaa
- ½ ruukkua korianteria
Valmistusohje
Sekoita kulhossa chili- ja kalakastike, limetinmehu, kananmuna ja korppujauhot. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää joukkoon inkivääri, hienonnettu valkosipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä massa lihapyöryköiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Tarkista kypsyys halkaisemalla isoin pyörykkä.
Valmista kastike pyöryköiden kypsyessä. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää hienonnettu chili, kuivamausteet, tomaattipyree, vesi ja murusteltu liemikuutio. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää kookoskerma ja anna hautua, kunnes pyörykät ovat valmiita. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kumoa valmiit pyörykät kastikkeeseen. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoa pyörykät riisin tai ateriajyvien sekä salaatin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään