Hemmottele makunystyröitä herkkutattiöljyllä
Itse maustetut öljyt ovat ruoanlaittajan luksusraaka-aineita. Herkkutattiöljyn hennon pähinäinen maku syntyy, kun malttaa antaa tattien maustaa öljyä noin kuukauden ajan. Tattiöljy on parhaimmillaan salaatinkastikkeena, mutta sitä voi käyttää myös paistamiseen.Herkkutattiöljy
- noin ½ l valmista öljyä
- Ainekset
- noin 4 dl kuivattuja tattiviipaleita
- 1–2 timjaminoksaa
- ½ l rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
Valmistusohje
Mittaa kuivatut sienet ja öljy kattilaan. Lämmitä noin 70 asteiseksi ja kumoa tölkkiin. Sulje ja anna uuttua huoneenlämmössä noin kuukauden ajan.
Käytä miedosti tateilta maistuvaa öljyä salaatinkastikkeena, kalan tai lihan paistamiseen sekä erilaisiin marinadeihin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



