Ratkaisiko napolilainen pizzamestari ikuisuuskysymyksen? Ananaspizza järkyttää Italiassa
Kolmannen polven pizzamestari rikkoi italialaisia ruokasääntöjä.
Sorbillo esitteli pizzaansa ravintolan Instagram-sivuilla. Kuva: Unsplash / Kuvakaappaus: Instagram, Sorbillo / Kuvankäsittely: Janiko KemppiItaliassa on monia ruokaan liittyviä sääntöjä, joita ei sovi rikkoa. Yksi ehkä tunnetuimmista on ananaksen käyttäminen pizzan täytteenä, jota ei pitäisi koskaan tehdä. Nyt italialainen pizzamestari on uhmannut italialaista pizzakulttuuria ”pizzapääkaupunki” Napolissa.
Napolilainen pizzamestari Gino Sorbillo on tuonut ravintolansa listalle Margherita con Ananas -pizzan, joka sisältää nimensä mukaisesti ananasta. Kyseessä on tomaattikastiketon valkoinen pizza, jossa on kolmea eri juustoa ja karamellisoitua ananasta.
Kolmannessa sukupolvessa pizzaa valmistava Sorbillo kertoi asiasta uutisoineelle CNN:lle kehittäneensä pizzan taistellakseen ruokaennakkoluuloja vastaan.
Alla olevalla Instagram-videolla Sorbillo esittelee ja maistelee uutta pizzaa. Jos upotus ei näy, näet videon täältä.
Sorbillo kertoo, että ananas sopii juuri valkoiseen pizzaan, ei tomaattikastikkeen kanssa tarjottavaksi, koska niiden happamuus yhdessä alkaisi olla jo liikaa. Sorbillon mukaan ananaksen käyttö on perusteltua, sillä se sopii erinomaisesti yhteen savustettujen juustojen kanssa.
Lisäksi Sorbillo toteaa, että nykyään käytetään yhä enemmän muitakin täytteitä, joita ei ole ollut saatavilla edes viisi vuotta sitten.
Sorbillon mukaan uusi pizza on herättänyt suuresti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja siitä on keskusteltu myös Italian televisiossa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






