Kaipaatko vaihtelua kurkkuun? Tee kurkuista salaattia aasialaiseen tyyliin
Aasialainen kurkkusalaatti on ollut somehitti jo jonkin aikaa eikä suotta, sillä miedolle kurkulle sopii terävämpikin maustaminen. Tämä on oiva lisäke ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan se on silloin, kun kurkut ovat sesongissa.Aasialainen kurkkusalaatti
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 kasvihuonekurkku
- ½ tl suolaa
- Kastike
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl teriyakikastiketta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl srirachaa
- 1 valkosipulinkynsi
- Viimeistelyyn
- 2 tl seesaminsiemeniä
- ½ ruukkua korianteria
Valmistusohje
Leikkaa kurkku pitkittäin 2–4 osaan. Kumoa palat kulhoon ja ripottele päälle suola. Sekoita hyvin ja puristele paloja hellästi käsin, niin että ne hiukan rikkoutuvat, mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna suolautua noin puoli tuntia.
Kurkkupalojen suolautuessa valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Kumoa kurkut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä useita kertoja. Kumoa kurkut puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja painele palat kuiviksi.
Siirrä kurkut kulhoon ja sekoita niihin kastike. Ennen tarjoamista viimeistele kurkut seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Voit syödä aasialaisittain maustettuja kurkkuja heti tai antaa niiden maustua jääkaapissa muutaman tunnin. Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




